LAHDEN TEHDAS

LAHDEN TEHDAS

PIIPAHDUS LAHDEN TEHTAALLA
Kuusilinnan oman malliston valmistusta
perinteikkäässä käsityöläiskaupungissa

 

 
Kangaskuva
"On hyvä muistaa, että jokainen sohva tehdään asiakkaalle tilauksesta käsityönä, joten jokainen voi vaikuttaa oman sohvansa yksityiskohtiin oman maun mukaan."
Kaikki alkaa siitä, kun asiakas saapuu Kuusilinnan myymälään valitsemaan itselleen sohvamallin ja päällismateriaalin. Se ei ehkä ole se helpoin tehtävä, mutta ei hätää, me autamme kyllä löytämään sinulle sen oikean.   
Tehdas_Lahti
"Kaavat ovat kuin sohvan oma resepti, joista pidetään hyvää huolta ja säilytetään huolellisesti, jotta asiakas voi ostaa uudet vaihtopäälliset tai muita osia myös vuosia myöhemmin."
Nahkaverhoilu
sakset_ja_kankaat
Tilauksen saavuttua tehtaalle tilataan ensin asiakkaaan valitsema verhoilukangas tai nahka. Materiaali levitetään pitkälle leikkuupöydälle, jossa se takistetaan ennen leikkaamista. Tässä vaiheessa tarvitaan tarkkaa silmää ja kokemusta. Erityisesti nahkaan kuuluu muistutuksena sen alkuperästä eri luonnonmerkkejä ja jälkiä, jotka raakataan pois merkkaamalla ne vuotaan. Sen jälkeen kangas tai nahka leikataan kaavojen mukaan.
Kangasleikkuu
Ompelu on yksi tärkeimmistä vaiheista sohvan valmistusprosessissa. Vuosien kokemus ja malliston tuntemus on tärkeää. Tässä sohvamallin yksityiskohdat saavat ensimmäisen kerran fyysisen muodon. Eri saumatekniikat kuten koristesaumat tai teresaumat pitävät yllä kotimaisen käsityön perinteitä parhaimmillaan. Erivärisiä saumalankoja täytyy olla lukuisten kankaiden ja nahkojen värien ja sävyjen mukaan. 
Sohvan puurunko on sillä aikaa valmistunut puusepällä, joka tekee rungot paikallisesti Lahdessa. Rungot ovat masiivipuuta ja kestävää vaneria. Rungoille onkin annettu 10 vuoden takuu. Sohvan runko topataan eli kovat rungon osat pehmustetaan vaahtomuovilla. Myös varsinaiset sohvan istuin- ja selkätäytteet puetaan istuin- ja selkätyynypusseihin. Täytteenä käytetään osin ylellistä pestyä höyhentä, missä eettisyys on otettu tarkoin huomioon. Sohvan täytteet ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä laadukkaassa sohvassa, joten tähän olemme käyttäneet paljon aikaa ja tuotekehittelyä.
Sohvanpehmuste
Ompelukone
Viimeisenä työvaiheena valmistuneeseen sohvanrunkoon puetaan päälliset paikoilleen ja tarkistetaan tuote, että se vastaa tarkasti tilausta ja tuotteen laatukriteerit täyttyy. Ja lopuksi sohva saa alleen kauniit korkeat jalat.

Ja näin upea käsintehty kotimainen sohva on valmistunut!
sohvaonvalmis