Historia

 

40-luku

Koristepuuseppä Pauli Waltteri Kuusilinna perusti huonekaluliikkeen Karkkilaan. Pienimuotoista liiketoimintaa oli jo vuodesta1939 lähtien mutta virallisesti yritys on rekisteröity vuonna 1941.

Sodan jälkeen oli valtava tarve huonekaluille. Karkkilaan ja sen lähialueille muutti paljon Karjalasta tulleita uusia asukkaita. Myös Karkkilassa toimiva Högforssin valimo eli voimakasta kasvun aikaa ja toi muuttovirtaa alueelle

50-luku

Viisikymmentä lukuun mennessä oli siirrytty omiin paremmin tarpeet täyttäviin tiloihin. Päärakennuksessa oli ajan hengenmukaisesti asunto ylhäällä ja liiketila alhaalla. Pihalla sijaitsevassa verstasrakennuksessa taas valmistettiin myytävät huonekalut.

Yleinen rakennustarve Suomessa siivitti huonekalujen myynnin ja tuotannon kasvua. Oma valmistus mahdollistikin tavaran saatavuuden myymälän puolella.

60-luku

Kuusikymmentäluvulla tapahtui sukupolvenvaihdos ja Reino Kuusilinna siirtyi vetäjäksi. Karkkilan markkinoiden taso oli vakiintunut ja määräävä asema huonekalumarkkinoilla saavutettu. Myytäviä artikkeleja oli verhonpidikkeistä, laverisängyistä aina sohviin ja tyylihuonekaluihin.

Kasvua lähdettiin hakemaan laajentamalla Helsinkiin. Kuusikymmenluvun lopulla avattiin myymälä Helsingin Töölöön Nervanderin- ja Dagmarinkadun kulmaan.

70-luku

Seitsemänkymmentäluku oli suurta nahkakalustojen myyntiaikaa. Nahan nouseva suosio näkyi kaikkialla, myös ajan vaatetuksessa. Näin perustettiinkin Helsingin ensimmäinen nahkakalusteiden erikoisliike Kuusilinna. Nahkakalusteissa olikin vallitsevana tyylisuuntana ehkä "kaikkien kotoa muistamat" korkeaselkäiset sohvamallit. Usein koristeena käytettiin ylimääräisiä koristesaumoja istuimissa ja selkänojissa. Myös nappeja käytettiin paljon. Näkyviä puukäsinojia ja taivutettua vaneria löytyi myös useista sen ajan malleista.

Nahkaerikoisliikkeen ideaa tultiin jatkamaan avaamalla kaksi uutta liikettä Helsingin keskustan alueelle. Hakaniemeen Porthaninkadulle ja isompi Töölöön Ostrobotnian taloon Museokadulle.

1974 Helsingin messut

Habitare-messujen edeltäjä. Järjestettiin vanhassa messuhallissa eli nykyisessä vanhassa kisahallissa (Töölön kisahalli) Mannerheimintiellä.

80-luku

Kahdeksankymmentäluvun alussa keskitettiin toiminta päämyymälään Töölöön Ostrobotnian taloon. Helsingin huonekalumarkkinoiden tarjonta lisääntyi ja tarvetta lisämyymälöille ei ollut. Ennen vuosikymmenen puoltaväliä tuli eteen uusi tilanne missä myymälän oli muutettava rakennuksessa jo pitkään toimineen ravintola Manalan (Botta) laajennuksen alta pois.

Uusi sijainti löytyi Helsingin pörssirakennuksesta Fabianinkadulta. Tällöin otettiin myös käyttöön uusi aputoiminimi "Nahkapörssi". Viereisissä liiketiloissa toimi toisella puolella Indoor ja toisella Haimi. Hieman yleisiltä kulkureiteiltä syrjässä sijaitsevalle kadulle tämä alan liikkeiden pieni keskittyminen oli kaikille eduksi.

90-luku

Yhdeksänkymmentäluvun alussa tuli Suomeen suuri taloudellinen taantuma ja supistimme toimintaa. Uusi sopiva ja pienempi tila löytyi Kalevankadulta (Kalevankatu 9).

Pienet tilat pakottivat osaltaan kärjistämään artikkelivalikoimaa ja teroittamaan malliston huippuunsa.

2000-luku

2001 tuli Kuusilinnalle sukupolvenvaihdos. Jani Kuusilinna toimii nyt kolmannen polven yrittäjänä.

Samalla Suomen talouden noustessa takaisin jaloilleen oli tarpeen avata toinenkin myymälä Kalevankadulle (Kalevankatu 17). Uudessa myymälässä keskityttiin pelkästään nahkapäällysteisiin sohviin ja vanha myymälä (Kalevankatu 9) keskittyi vuorostaan vain kangaspäällysteisten sohvien myyntiin.

2010-luku

Yhdistimme nahka- ja kangassohvien myymälät yhden ja saman katon alle.

Isompi yhteinen tila löytyi Annan- ja Kalevankadun kulmasta. Uusi liiketilamme löytyy mitä parhaimmalta paikalta ydinkeskustaa. Yhdestä täyden palvelun liikkeestä hoituu niin kangas- kuin nahkasohvakaupat helposti.

Tervetuloa tutustumaan kotimaisten merkkivalmistajien laatusohviin!

Edustamiamme kotimaisia sohvamerkkejä mm. Adea, H.T-Collection, Pedro ja Kuusilinnan oma mallisto.